Belföld

Kislánytól csalta ki intim fotóit egy férfi

7. osztályos tanulónak adta ki magát, áldozata még 12 éves sem volt.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen, aki egy kislánytól a testrészeit mezítelenül ábrázoló fotókat csalt ki az interneten. A vádlott tavaly júniusban ismerkedett meg a világhálón a tizenkettedik életévét be nem töltött sértettel, majd egy internet alapú telefonos alkalmazáson is kapcsolatba lépnek. A kislány felvette a férfit egy zárt csoportba, ahol folytatták az ismerkedést.

A vádlott tisztában volt a sértett korával. Személyazonosságát leplezve – Dénes keresztnéven, 7. osztályos tanulónak adta ki magát.

A kislány bizalmába férkőzött, azt kezdte firtatni, mennyire
„bevállalós”, elárulja-e neki alsóneműje színét, készítene-e arról felvételt. Amikor a kislány hajlandónak mutatkozott erre, egyre tovább ment, végül a kislány nemi szervéről kért és kapott fotókat.

Az ügyészség gyermekpornográfiával vádolja a büntetlen előéletű férfit, aki ellen végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönre
és arra tett indítványt, hogy rendeljék el pártfogó felügyeletét. Az új büntetőeljárási törvény áldozatvédelmi rendelkezései miatt az ügyészség indítványozta, hogy a tárgyaláson a bíróság a kiskorú sértett és a tanúk megjelenésétől, kihallgatásától tekintsen el, vallomásaikat – anonimitásukat megőrizve – olvassák fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik