Belföld

Mindent bevet a Fidesz Szegeden: Habony embereit is Botka ellen küldik

Semmit sem bíz a véletlenre a Fidesz Szegeden: rengeteg pénzt ölnek a Botka László polgármester elleni hadjáratba, külön médiát építenek hozzá. Országosan is kipróbált kommunikációs gurukat küldtek Csongrádba – írja a Magyar Narancs.

Botka: Orbán így működik, vagy megalkuszol, vagy a legszemetebb karaktergyilkosságnak nézel elébe
A szegedi polgármester csak tavaly 13 sajtópert nyert, ám a Fidesz médiabirodalma nem hátrál meg, ahogyan ő sem. 

A lap szerint a Szegeden a fideszes médiaflotta egyik csatahajója az a hírstúdió lesz, amely az Egyetem Televízió berkein belül épül. Mint írták, a beavatottakon kívül senki sem tudja, kik fognak híradót készíteni itt, mivel a tévé korábbi munkatársai vagy nem mernek beszélni, vagy nem is tudnak a folyamatokról, hiszen a központból érkezett megbízható és kipróbált emberek dolgoznak rajta.

Ugyanakkor Szegeden is feltűnt a többi vidéki városban is dolgozó Belénessy Csaba, akit a Narancs.hu meg is keresett. Kérdésükre, hogy szerepet vállalna-e egy szegedi vagy Csongrád megyei médiavállalkozás felépítésében, Belénessy igennel válaszolt. Így a lap szerint elképzelhető, hogy az önkormányzati választások kampányában már a Fidesznek is lesz egy erős televíziós bázisa a baloldali vezetésű városban. Mivel Belénessy korábban több megyei televíziótól kért beszállítói árajánlatot, felmerül a lehetősége annak, hogy itt egy olyan napi híradó kezdje meg az adását, amely külső beszállítóktól kap anyagokat. És ez nem minden, hiszen nem csupán híradóstúdió épül az Egyetem Televízió épületében, hanem egy rádióstúdió is.

A városban meghatározó közvélemény-formáló Rádió 88 frekvenciaengedélyét jövőre kell megújítani, így elképzelhető, hogy egy jól bejáratott és népszerű kereskedelmi rádióval bővülhetne ez a portfólió. Egyelőre azonban az a televízió felállítása lehet a legfőbb cél, amely fel tudja építeni a Fidesz helyi képviselőjelöltjeit, illetve az egyelőre ismeretlen kilétű jobboldali polgármesterjelöltet abban a városban, ahol 2002 óta Botka László a városvezető.

Az újság információi szerint lerendelték Szegedre a Fidesz egy másik kipróbált kommunikátorát is. A szegedi stratégián dolgozik Kobza Miklós, aki korábban a miniszterelnök tanácsadójának, Habony Árpádnak a stábjába tartozik a mai napig, szerkesztette Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldalát, egy ideig a miniszterelnök fotósa is volt, majd két évig volt a közmédia, az MTVA sajtófőnöke.

Kobza Miklós, az MTVA leköszönő sajtófőnöke, az Újmédia és Teletext Kft. tartalomigazgatója
Távozik az Orbán fotósából lett közmédiás igazgató
Búcsút int a közmédiának Kobza Miklós, aki az MTVA sajtófőnökeként és az MTVA Újmédia és Teletext Kft. tartalomigazgatójaként is dolgozott.

A lap úgy tudja, míg Belénessy a média építését és működtetését felügyeli, Kobza a helyi Fidesz kommunikációjáért, a Botka elleni manőverek kialakításáért felel.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda akkori vezérigazgatója beszélget a magyar Rádió épületében 2011-ben, mielőtt a kormányfő interjút adott az MR1-Kossuth Rádiónak. (MTI / Beliczay László)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik