Belföld

„Nem volt más lehetőségem” – megszólal az apját halálra szorító dági férfi

Szörnyű családi tragédia történt hét hónappal ezelőtt Dágon. Egy családi veszekedés odáig fajult, hogy az apa többször is szívtájékon szúrta a feleségét. Az egyik fia próbálta megfékezni a feldühödött apját, de olyan erősen megszorította, hogy meghalt. A 35 éves férfi ellen emberölés gyanúja miatt indult eljárás. A 24.hu megtudta, hogy a rendőrség lezárta a nyomozást, a férfinak nem kell börtönbe mennie. Az édesanyját védő fiú először szólal meg a történtek óta.

Nem volt más lehetőségem. Ez egy tragédia

– mondta Gergő a kisebbik fiú, aki az édesanyja védelmére kelt. Aki annyit tett hozzá:

Megszüntették az eljárást. Megállapították, hogy nem volt más lehetőségem arra, hogy megvédjem anyut.

Megkerestük a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivőjét, Miskolczi Ivettet az ügyben, tőle ezt a választ kaptuk:

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2018. november 8. napján, a 35 éves gyanúsítottal szemben emberölés bűntette miatt indult bűnügyben a nyomozást büntethetőséget kizáró okból – mivel a gyanúsított jogos védelmi helyzetben cselekedett – megszüntette. A főkapitányság ezt követően a megszüntetésről rendelkező határozatot az iratokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségre megküldte.

A főügyészség még nem tett észrevételt a határozat kapcsán.

Korábban bátyja az mondta lapunknak,  az vezetett a szörnyűséghez, hogy édesapjuk túl sokat dolgozott buszsofőrként azért, hogy biztonságban tudja a családját. Amikor hazaért, még rendre nekiállt megetetni a jószágokat. A felesége könyörgött neki, hogy ne hajtsa túl magát, de hiába. Emiatt pedig egyre több és egyre durvább lett közöttük a vita. Az elkeseredett asszony már azt is felvetette, hogy váljanak el, de a férfi semmiképp nem szeretett volna válni. Annyira a lelkére vette a dolgokat, hogy a halála előtt nem sokkal idegösszeroppanást kapott.

Emlékezett arra is, mit mondott neki öccse közvetlenül a tragédia után: „Azt mondta, hallotta, hogy apu matat éjszaka, megpróbálta megállítani. Addigra viszont már négyszer is megszúrta anyut. Kétszer a szíve mellett, egyszer pedig a tüdejét és lejjebb. Édesanyám mesterséges kómában volt egy ideig.”  Az édesanya azóta már jobban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik