Belföld

Kínozták, zaklatták, megégették, ürüléket etettek, vizeletet itattak lakótársukkal a szegedi fiatalok

Több éves börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság szexuális erőszak, személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt azt a három fiatalt, akik egészen elképesztő kegyetlen módszerekkel kínozták albérlőtársukat két évvel ezelőtt Szegeden.

A bíróság az I. r. vádlottat 3 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre, a II. és III. r. vádlottakat 7 év börtönre, míg a IV. r. vádlottat 4 év börtönre ítélte.

A  fiatalkorú lány és két húszéves társa közös albérletben laktak a huszonéves fiúval egy szegedi lakásban. Az albérlet ideje alatt a fiút többször is bezárták a lakásba. Később azt megengedték neki, hogy dolgozni menjen, de 2016. november 13. és november 24. napja között egyáltalán nem engedték ki az ingatlanból.

Később arra kényszerítették, hogy különböző fizikai gyakorlatokat, így felülést, fekvőtámaszt végezzen. Amikor erre nem volt hajlandó, fakanállal, üveggel, bottal, és ököllel verték, valamint megöléssel fenyegették. Arra is kényszerítették, hogy az ágyban fekvő gyanúsítottaknak ennivalót, vizet és tálcát vigyen, s amikor a sértett a felszólításoknak nem tett eleget,, megverték késsel vállon szúrták, illetőleg nemiségében is megalázták.

A vérző fiút arra kényszerítették, hogy saját vérével szennyezett papírt egyen. Mindezeken túlmenően saját vizeletéből és ürülékéből is fogyasztania kellett, amelyet csak többszöri bántalmazásra tett meg. A válogatott sanyargatások között előfordult az is, hogy cigaretta csikket kellett ennie. Az egyik vádlott több helyen öngyújtóval megégette, és égő csikket nyomott el a hátán.

A bántalmazások hatására a sértett 8 napon belül gyógyuló szúrt és égési sérüléseket szenvedett el az arcán, az egész teste felületén, a nemi szervén, de a bántalmazások módja, azok elhúzódó tartama ennél súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint a vádlottak albérlőtársukat bántalmazták, különböző módszerekkel kínozták, nemiségében megalázták és személyi szabadságától több alkalommal megfosztották.

A bíróság ítéletével szemben az ügyész súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést. A vádlottak és védőik enyhítés, valamint egy vádlott esetében hatályon kívül helyezés érdekében jelentettek be fellebbezést. az ítélet nem jogerős..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik