Belföld

Film készült a magyar börtönök jelenlegi helyzetéről

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egy egyedülálló projekt keretében, a büntetés-végrehajtás történelmében első alkalommal egy olyan rövidfilmet készített, amelynek célja, hogy a börtönök világát a maguk valójában, a fogvatartottak szemszögéből mutassa be, valamint lerombolja azokat az évszázados sztereotípiákat, amelyek fogvatartottakat, dolgozókat egyaránt érintenek.

A BvOP filmszerűen mutatja be, ugyanakkor valósághűen tükrözi a fogvatartottak és őrzőik életét, a mindennapok kihívásait. A büntetés-végrehajtási szervezet munkáját teljesen újszerűen ábrázoló film két fogvatartott történetén keresztül nyújt bepillantást a büntetés-végrehajtás zárt, ugyanakkor különleges világába. A történetben olyan valós események lettek feldolgozva, amelyek egy börtön hétköznapjaiban előfordulhatnak.

A film két főszereplője a büntetés-végrehajtás személyi állományának tagjai. A film saját munka eredménye, külső vállalkozó bevonása nélkül készült.

A Corvin Moziban ma volt az ünnepélyes premier, amin a film készítői, szereplői mellett számos magas rangú tiszt és bv-s dolgozó is ott volt. A film BVOP Youtube csatornáján már el is érhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik