Belföld

Együtt járhat Orbánnal a luxus a TEK-eseknek is

A TEK munkatársai is 30 éve focirajongók? - kérdezte Vadai Ágnes a belügyminisztertől, aki óvatosabb lett.

A belügyminiszter a minap véletlenül elismerte, Orbán Viktor  luxusrepülős meccsnézéseiért áttételesen mégis fizetnek az adófizetők. Korábban a kormányfő sajtófőnöke ennek ellenkezőjét állította.

Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül.

Garancsi repteti Orbánt a luxusgépen 
Kötelékben repülnek a Vidi meccseire. 

Pintér Sándor szerint a kormányfőt a személyvédelem a nap 24 órájában, hivatalos és magánprogramjain is megilleti. Orbánt útjaira elkísérik a Terrorelhárító Központ (TEK) emberei, akiket pedig az adófizetők tartanak el.

Orbánt luxusrepülésein közpénzen védi a TEK 
A belügyminiszter elismerte, a meccsnézésekért mégis fizetnek az adófizetők.

Vadai Ágnes ezért korábban hazugságnak nevezte Havasi Bertalan állítását, majd újabb kérdéseket tett fel Pintér Sándornak.

A TEK-esek is 30 éve focirajongók?

A DK alelnöke arra is választ várt, hogy a TEK munkatársai Orbán Viktor magánszeméllyel/miniszterelnökkel egy gépen utaztak? Ha Orbán Viktor magánszeméllyel/miniszterelnökkel egy gépen utaztak, ők magánszemély/vendég/ TEK munkatársi státuszban utaztak? Mivel a belügyminiszter korábban a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló kormányrendeletre hivatkozott, ezeken az útjain Orbán Viktor mégis hivatalos személy volt?

A belügyminiszter most óvatosabban fogalmazott. Csak annyit  árult el, hogy a TEK emberei, a kormányfő védelmekor a rendőrségi törvény alapján, minden esetben szolgálati feladatot hajtanak végre. Korábbi válasza ismeretében ez azt jelentheti, hogy együtt is  repülnek a kormányfővel.

Pintér Sándor a miniszterelnök kontra magánember kérdést megválaszolatlanul hagyta.

Pedig ezt még fontosabb lenne tudni, hiszen éppen azért nem indult vagyonnyilatkozati eljárás Orbán Viktor ellen, mert a mentelmi bizottság szerint csak a képviselői megbízatásával összefüggő ajándékokat, ingyenes juttatásokat kell feltüntetnie. 

Hiába a luxusrepülőzés, nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Orbán ellen
Egészen megdöbbentő indoklással állt elő a mentelmi bizottság.

Kiemelt fotó: 24.hu / Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik