Belföld

Hiába a luxusrepülőzés, nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Orbán ellen

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elutasította a Demokratikus Koalíció kezdeményezését, ezért nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Orbán Viktor miniszterelnök ellen - jelentette be a DK frakciószóvivője.

Gréczy Zsolt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja azért akart eljárást indíttatni, mert a kormányfő rendszeresen egy üzletember 17 milliárd forint értékű magánrepülőgépén jár külföldre futballmeccseket nézni. Orbán Viktor még a vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel ezeket a “luxusutakat” – tette hozzá a képviselő.

A mentelmi bizottság egyebek között azzal indokolta az elutasítást, hogy

a miniszterelnöknek csak a képviselői megbízatásával összefüggésben kapott ajándékokat és ingyenes juttatásokat kell feltüntetnie vagyonnyilatkozatában.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: amikor

a milliárdos vállalkozók közpénzeket nyernek, akkor Orbán Viktor még miniszterelnök, amikor ezért cserébe luxus-magánrepülőgépeken reptetik, akkor varázsütésre magánemberré válik.

A frakciószóvivő hozzátette, hogy a bizottság szerint nem tekinthető ajándéknak egy olyan sportrendezvényre szóló út, amelyen magyarok vagy Magyarország is részt vesz. Orbán Viktornak ezzel sikerült ismét a magyarok mögé bújnia, amikor felelősséget kellene vállalnia a tetteiért – jelentette ki.

Garancsi repteti Orbánt a luxusgépen 
Kötelékben repülnek a Vidi meccseire. 

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó