Belföld

Razzia és nagy fogás a bulinegyedben – videó

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közterületi ellenőrzéseket tartott  erzsébetvárosi, terézvárosi és belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyek környékén. Az akcióban a rendőrök mellett a NAV, a BKK és az innovációs minisztérium emberei vettek részt.

A komplex ellenőrzés célja a szórakozóhelyek környékén előforduló vagyon elleni, kábítószeres és más bűncselekmények elleni fellépés, az engedély nélküli taxizás kiszűrése volt.

A november 15-én és 17-én megtartott ellenőrzéseken elfogtak egy körözött férfit és négy embert kábítószer birtoklása gyanúja miatt. Egy férfit előállítottak, mert kivonta magát a rendőri intézkedés alól, két ember ellen közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárás indult.

A rendőrök a társszervekkel együtt a két nap alatt összesen 54 taxist ellenőriztek. 27 esetben indítottak eljárást különböző engedélyek hiánya miatt, 26 sofőr  ellen szabálysértési eljárást kezdeményezték. Az akciósorozat alatt összesen 186 esetben intézkedtek. A rendőrség a következő időszakban is tart ellenőrzéseket Terézvárosban, Erzsébetvárosban és a Belvárosban – írja a police.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik