Belföld

Hét év után megoldódhat a szikszói kettős gyilkosság

Őrizetbe vettek egy férfit, aki mindent tagad.

A Blikk szerint hamarosan lezárulhat a hét éve elkövetett  kegyetlen gyilkosság ügye. Szik­szón 2011-ben az otthonukban öltek meg egy idős házaspárt. Az egyik szomszéd találta meg vérbe fagyva őket. A lap szerint a rendőrség egy most előkerült DNS-minta miatt nyitotta újra az ügyet. Három embert vittek be, két embert elengedtek.

A házaspár meggyilkolásával gyanúsított férfi – egyik ismerőse szerint – köztiszteletben áll, mindenki kedves, becsületes embernek ismerte. Sokáig egy helyi hivatalban dolgozott, mindenkivel nagyon segítőkész volt.

A Blikknek ügyvédje, Lichy József azt mondta, védencét őrizetbe vették, de tagadja, hogy bármi köze lenne a bűncselekményhez, a hazugságvizsgálatot is vállalta, ennek eredményét még várják.

Tavaly a rendőrség egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a szikszói kettős gyilkossággal kapcsolatban. A gyilkosság után  Szikszó polgármestere bírálta a kormányt, amiért beváltatlan maradt ígérete, hogy megerősíti a közbiztonságot Észak-Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik