Belföld

Kaszával támadt a rendőrökre, öt évet kapott

A Miskolci Törvényszék a mai napon hivatalos személy elleni erőszak bűntette és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt 5 év végrehajtandó börtönre ítélte azt a férfit, aki egy kaszával támadt az intézkedő rendőrre.

A férfi 2014 júniusában Taktaharkányon egy kaszával a kezében vitatkozott a testvérével az utcán. A helyszínre érkező rendőrök felszólították, hogy dobja el a kaszát. Az ittas állapotban lévő férfi ennek nem tett eleget, hanem futva elindult a vele szemben intézkedő járőr felé.

A férfi amikor odaért a kasza fém pengéjével felülről lefelé irányuló mozdulattal a rendőr nyaka, illetőleg feje felé sújtott, aki hátralépett az ütés elől. A kasza pengéje az úttestnek csapódott. Ha a rendőr nem lép hátra, a vádlott a kasza pengéjével életveszélyes sérülést okozott volna a jogszerűen intézkedő járőrnek.

A törvényszék 5 év börtönre, és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Enyhítő körülményként értékelték, hogy az életveszélyt okozó testi sértés kísérleti szakban maradt. Súlyosító körülmény volt, hogy a férfi a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, ittas állapotban követte el.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik