Belföld

Eszméletlenre vertek egy ellenőrt a Deák téri metróaluljáróban

deák tér metró (deák tér, metró, )
deák tér metró (deák tér, metró, )

A vádlottak először egy ismeretlen férfival kerültek konfliktusba, majd ezután egy török férfit és az őt védeni próbáló egyik BKK alkalmazottat bántalmazták, aki a fejét ért rúgás következtében eszméletét vesztette.A vádirat szerint tavaly májusban az V. kerület, Deák Ferenc téri metróaluljáróban az ügy négy vádlottja közül hárman először egy férfival kerültek konfliktusba. Az ismeretlen férfi ennek során az egyiküket megütötte. Ekkor megjelentek a vádlott-társak, hogy elégtételt vegyenek a társukat ért sérelem miatt. Először külön-külön, majd utána már mindhárman egyszerre ütötték és rúgták a férfit. A bántalmazásnak a BKK-ellenőrök, illetve biztonsági alkalmazottak vetettek véget. A vádlottak ezután távoztak a helyszínről.

Mindezek után érkezett az aluljáróba a metró irányából egy török férfi, aki a BKK-ellenőröktől kért útbaigazítást. A vádlottak eközben tértek vissza a helyszínre, és a hozzájuk csapódó negyedik társukkal hevesen mutogattak a BKK alkalmazottak irányába, majd amikor odaértek hozzájuk, belekötöttek a tőlük felvilágosítást kérő utasba.

Ezt követően mind a négyen körülvették a férfit, valamint az őt védeni próbáló egyik BKK-ellenőrt, és dulakodni kezdtek velük. Ennek során többen a földre kerültek, köztük az ellenőr is. Ekkor a vádlottak egyike olyan erővel rúgta fejbe az ellenőrt, hogy elvesztette az eszméletét. Kihasználva a helyzetet, egy másik vádlott a török férfit is földre lökte, és többször megütötte ököllel. Bántalmazásának végül a többi BKK alkalmazott vetett véget.

A négy támadót a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, a BKK-ellenőrt fejbe rúgó vádlottat pedig emellett súlyos testi sértés kísérletével is vádolja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik