Belföld

Lopott, kábítószerezett, buszsofőrt bántalmazott a lakiteleki testvérpár

bkv-busz-sofor(430x286)(1).jpg (bkv, buszsofőr, )
bkv-busz-sofor(430x286)(1).jpg (bkv, buszsofőr, )

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak a huszonéves testvérpárnak a büntetőügye, akik Lakiteleken, az egyik ismerősüktől egy notebookot, Csépán, egy családi ház udvaráról összedarabolt tűzifát loptak, majd  kábítószerfogyasztáson érték őket a rendőrök. De ezzel még korántsem ért véget a bűnlajstromuk.

Egy alkalommal amikor Kunszentmártonból Csépára buszoztak, sofőr le akarta szállítani őket a minősíthetetlen viselkedésük miatt. Erre egyikük megütötte, a másik pedig életveszélyesen megfenyegette a buszvezetőt.

A buszsofőrre kezet emelő férfit, társtettesként elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, valamint könnyű testi sértés, kábítószer-birtoklás és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt 2 év 2 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a törvényszék. Büntetlen előéletű öccse, akit a könnyű testi sértés vétségének kivételével ugyanezen bűncselekményekben talált bűnösnek a bíróság 2 év – 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönt kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik