Belföld

Letartóztatták a győri benzinkútnál lövöldöző szerb férfit

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki két nappal ezelőtt lövöldözött Győr egyik utcájában, majd a fegyverével rabolt a közeli benzinkútról.

A megalapozott gyanú szerint az elmúlt vasárnap a reggeli órákban Győrben egy férfi az út közepén gyalogolt és kezeivel megállásra kényszerített egy autót. Mikor az autó megállt, a gyanúsított maroklőfegyverrel kétszer a levegőbe lőtt, ezt követően pedig a közeli benzinkúthoz ment.

A benzinkúton a férfi rágógumit és energiaitalt vett magához, majd kifelé indult. Mikor az ott dolgozók fizetésre szólították fel, felmutatta a nála lévő fegyvert Az ügyészség indítványozta az őrizetbe vett férfi letartóztatását.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az indítvánnyal és elrendelte a 64 éves szerb férfi letartóztatását. A bíróság a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak figyelemmel arra, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén az eljárás során elérhetetlenné válna, elszökne vagy elrejtőzne, mivel magyarországi lakóhellyel nem rendelkezik.

A bíróság a határozat indokolásában rámutatott arra is, hogy a gyanúsított pszichés állapota miatt fennáll annak a veszélye is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik