Belföld

Megverte, vasvillával kergette el a szociális munkást

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ököllel megütötte és vasvillával kergette a férfi idős szüleit meglátogató szociális munkást.

A vád szerint a sértett és a munkatársa egy Csongrád megyei településen élő, 90 évesnél idősebb, ágyhoz kötött személyeket ment el meglátogatni januárban azért, hogy bentlakásos idős-otthoni ellátásukról egyeztessenek. A szociális munkás munkakörébe tartozott a gondozásra szoruló, idős személyek ellátásnak felügyelete, gondozásuk segítése.

Az idős személyek fia, a hatvanegy éves vádlott, az ingatlan bejáratánál várta a sértettet és kollégáját, akik közölték vele a jövetelük célját. A férfi erre ököllel arcon ütötte a sértettet, majd vasvillával kikergette az ingatlanból. A szociális munkás az ütés miatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfit a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja.

Az ügyészség a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönt kért az elkövetőre.

Az ügyészség a vádlott beismerő vallomása esetén 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik