Belföld

Bosszúból szexoldalra regisztrálta, ki akarta végezni volt barátnőjét egy egyetemista fiú

A Vas Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki nem tudta elfogadni, hogy barátnője szakított vele és ezért meg akarta őt ölni.

A vád szerint a fiú 2016 szeptemberében ismerkedett meg a lánnyal Budapesten, amikor mindketten egyetemi tanulmányaikat folytatták, és szerelmi kapcsolat szövődött köztük. Tavaly márciusában a lány szakított a fiúval, aki nem tudott belenyugodni ebbe, és rendszeres telefonhívásokkal, valamint más nevében írt e-mailekkel próbált beleavatkozni a életébe azért, hogy kapcsolatukat helyreállítsák.

Miután a lány már nem akart békülni, a fiú fiktív személy nevében fenyegető üzeneteket küldött a lánynak, és őt megöléssel, valamint az életének tönkretételével fenyegette. Bosszúból a fiú szexuális tárgyú felhívásokat tett közzé különböző internetes partnerkereső oldalakon a lány nevében a személyes adataival is visszaélve.

A lány kezdeményezésére a felsőoktatási intézmény dékánja fegyelmi eljárást indított 2017 szeptemberében, melynek eredményeként az intézmény valamennyi kollégiumából kizárták a fiút, a Szombathelyi Járásbíróság pedig tavaly októberben elrendelte a vádlott távoltartását a sértettől, lakhelyétől, az általa látogatott oktatási intézménytől, valamint attól, hogy a lánnyal bármilyen formában érintkezésbe lépjen.

A kicsapott diák elhatározta, hogy bosszút áll a lányon, elvonatozott a Vas megyei községben lévő lakóhelyére, elrejtőzött annak közelében, és amikor a délelőtti órákban a lány kiment az utcára, őt egy fél méteres fahusánggal több alkalommal fejbe vágta és megöléssel fenyegette.

Miután a lány földre került, a fiú még legalább háromszor megütötte őt a husánggal, majd ráült a sértett felsőtestére és a magával vitt késsel több alkalommal megszúrta a sértett arcának és nyakának bal oldalát. A sértettnek sikerült kiszabadulni és egy közeli házhoz menekülni, ahol segítséget kért.

A Vas Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, zaklatás vétségével és személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a letartóztatásban lévő fiút, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik