Belföld

Késsel rabolta ki osztálytársát egy miskolci diák az iskolában

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet, annak a tanulónak az ügyében, aki pulóverét és telefonját követelte osztálytársától.

A megállapított tényállás szerint a diák Miskolc egyik szakközépiskolájában azzal fenyegette meg az osztálytársát, hogy amennyiben nem adja neki a pulóverét és mobiltelefonját, úgy megüti, hogy a mentő viszi el.

A diáktársa először nem teljesítette a követelését, de az többször megütötte, így végül odaadta neki a telefonját. A gyereknek ez nem volt elég, ugyanis meg is fenyegette a sértettet, hogy ha bárkinek szólni mer a történtekről, meg fogja szúrni. A fiatal rabló a telefont 2.000,- forintért adta tovább a helyi piacon.
A sértett a történtek ellenére elég bátor volt és szólt a szüleinek, akik értesítették az iskolát, majd a rendőrséget.

Az osztálytársát fenyegető diák az előkészítő ülésen lemondott a tárgyaláshoz való jogáról és – beismerő vallomást tett. A járásbíróság rablás miatt 1 évre elrendelte a javítóintézeti nevelését. Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy tanuló beismerte és megbánta a tettét. Nyomatékosan értékelte továbbá azt, hogy a vádlott még az előkészítő ülés megkezdése előtt részben megtérítette a diáktársának okozott kárt.

A bíróság ítélete jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik