Belföld

Repkedtek az életfogytiglanok a pécsi bíróságon

borton(210x140).jpg (Array)
borton(210x140).jpg (Array)

A Pécsi Törvényszék  J.I. I. r. vádlottat bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében, T.L. II. r. vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntettében, R.J. III. r. és O.T. IV. r. vádlottakat társtettesként elkövetett emberölés kísérletében, és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek.

Ezért a bíróság az I. r. vádlottat 16 év fegyházra, a II. r. vádlottat, mint erőszakos többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházra, a III. r. vádlottat életfogytig tartó fegyházra., míg a IV. r. vádlott 12 év fegyházat kapott.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 71 éves nő a III. r. vádlott élettársának szomszédja volt egy pécsi ikerházban. A lakókörnyezetében ismert volt, hogy magas a nyugdíja és vannak értékei.

Az  I. és II. r. vádlottak úgy határoztak, hogy a szomszédban lakó idős sértettől fognak pénzt szerezni ahhoz, hogy szórakozzanak. A II. r. vádlott magához vette a bejáratnál hagyott sodrófát, majd bementek a nyugdíjas nő lakásába, majd szó szerint agyonverték.

A III. és IV. r. vádlottak egy zárkába kerültek az előzetesben. Az egyik zárkatársuk csomagot kapott. Amikor a férfi sétán tartózkodott, a III. és IV. r. vádlottak kipakolták a szekrényét, és elvették a csomagban lévő értéktárgyait.

A IV. r. vádlott meg akarta szerezni a sértett újonnan kapott fekete pólóját is, de ő nem adta oda. A III. r. vádlott felpróbálta a pólót, majd szétszakította azzal a felkiáltással, hogyha a IV. r. vádlotté nem lehet, akkor a sértetté se legyen. A férfi azt mondta, hogy ez már sok neki, ezért a IV. r. vádlott ekkor ököllel ütni kezdte a sértettet a fején, a III. r. vádlott pedig az alsó ágyon ülve rugdosta.

Ezt követően a IV. r. vádlott darabokra szakította a lepedőjét, majd közölte, hogy „most visszahozza a tököli szokásokat és a sértett fel lesz akasztva”. A IV. r. vádlott a lepedőcsíkokból hurkot kötött, és azt a III. r. vádlott által lefogott sértett nyakába helyezte. A IV. r. vádlott az ágy harmadik szintjére állva húzni kezdte felfelé a sértettet, akit eközben a III. r. vádlott mellkas tájékon rugdosott. Végül a III. r. vádlott is csatlakozott a IV. r. vádlotthoz, és már ketten húzták felfelé a zárkatársukat, aki úgy próbált szabadulni a szorításból, hogy az ujjait a hurok és a nyaka közé tette. Csak az egyik zárkatársuk felszólítására hagytak fel az akasztással.

A vádlottak és védőik pedig fellebbezést jelentettek be az ítélet ellen, így a bíróság határozata nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik