Belföld

Kétharmad mondja, hogy Puzsér alkalmatlan

A budapestiek 66 százaléka szerint Puzsér Róbert alkalmatlan lenne főpolgármesternek.

A HVG-nek készített IDEA kutatás külön érdekessége, hogy főleg a fővárosiak (66 százalék) kérdőjelezik meg a független jelölt alkalmasságát, országosan csak 55 százalék gondolja, hogy Puzsér alkalmatlan a feladatra.

Nincs olyan magyar településtípus, ahol többségben vannak, akik szerint alkalmas lenne főpolgármesternek. 

Puzsér Róbert: Nincs több jelölt, csak Tarlós és én
Interjúnkban beszél legnagyobb erősségéről, az eliten kívüliségéről, arról, miért jár autóval, miközben sétáló városról álmodik, miért lesújtó a véleménye Karácsony Gergelyről és azt mondja: beláthatatlan távolságra van Gyurcsánytól és Orbántól egyaránt.
.

Csak a budapestiek 22, a vidéken élők 20 százaléka tartja alkalmasnak a posztra. A bizonytalanok aránya 12  százalék.

A viccpártnak még talán…

Puzsért leginkább a Kétfarkú Kutyapárt támogatói (37 százalék) tartják alkalmasnak, az arány az LMP-nél 29, a Jobbiknál 25 százalék. A DK támogatói nagyon elutasítóak, 81 százalékuk tartja alkalmatlannak.

Puzsér: Vegyük egymást komolyan!
Felszólította az MSZP-t, hogy az előválasztás lezárultáig ne tárgyaljon se a DK-val, se a Momentummal, se más pártokkal.

Október közepén, az adatfelvételkor a megkérdezettek 57 százaléka hallott arról, hogy Puzsér Róbert jövőre ringbe szállna Tarlós István ellen. Az országos felmérés hátteréről az IDEA Intézet azt írta: a kutatásból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni az esélyességről és az alkalmasságról.

 

Kiemelt fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik