Belföld

Ceglédi szexuális erőszak gyanúja: rekonstruálták a 4 éves kislánnyal történteket

Rekonstruálta a rendőrség szerda délután annak a négyéves ceglédi kislánynak az esetét, akinek ügyében szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság október elején – tudta meg a 24.hu. A helyszínre érkező nyomozók elsősorban arra voltak kíváncsiak, megtörténhetett-e az eset úgy, ahogy a szülők állították.

A csángó származású apukát alkalmazó férfi azt mondta lapunknak a történtek után, hogy a kislány édesapjától, nagypapájától és a nagybátyjától is DNS-mintát vettek az eset után. A nagyapával és az apával szemben semmilyen különleges intézkedés nem történt a kihallgatás után. Az édesanya testvérét viszont négyszer is hazugságvizsgálatnak vetették alá.

A szülők beszámolója szerint a gyerek édesanyja, Krisztina vette észre, hogy veszélyes helyen játszik kicsi. Odaszaladt, és  azonnal rá is szólt, de addigra a kislány már magára rántotta a súlyt.

Csak arra emlékszem, hogy mikor még a bokája alatta volt, alányúltam vállal, megkapaszkodtam, apámmal ketten pedig annyit billentettünk a súlyon, hogy a feleségem ki tudta húzni a súly alól

–  nyilatkozta a kislány édesapja nemrég az RTL Klub Fókusz című műsorában. Az édesapa azt állította, hogy egy lepedőbe csavarták a vérző kislányt, majd a ceglédi kórházba vitték. Azt mondja, ha akkor mentőt hív, akkor lettek volna tanúk arra, hogy baleset történt, és nem vesz ilyen borzalmas irányt az ügy. Ám akkor nem volt olyan lelki állapotban, hogy gondolkozzon, csak azonnal felkapta a kislányt és már rohant is vele az orvoshoz.

A kislánynak már annyira fájt a lába, hogy nem bírtam nézni, hogy fáj a lába és ne tegyek semmit. Bementem, vagy kétszer szóltam az orvosnak, hogy doktor úr, nagyon fáj a kislány lába tegyünk valamit. De mindig azt mondta, hogy várjanak a sorra. Az egyik nővér segített lehúzni a lány nadrágját, ekkor látszott, hogy véres volt a lába. A betegszállító felvitte a nőgyógyászatra, de oda már nem engedtek be minket

– magyarázta az édesapa. A rendőrség szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. És ahogy az ilyen esetekben szokás, a gyámhatóság azonnal ki is emelte a családból a kisebbik gyermeket. Az anyukának megengedték, hogy a kislánya mellett legyen a kórházban, de amikor kiengedték az egészségügyi intézményből, akkor a kistestvéréhez hasonlóan ő is nevelőszülőkhöz került. A nyomozók a legaprólékosabban igyekeznek körbejárni az ügyet, hogy kiderüljön erőszak vagy baleset történt. Szerdán a helyszínen rekonstruálták, hogy a szülők által elmondottak okozhattak-e olyan sérüléseket kislánynak, amiket elszenvedett.

Kijöttek és lejátszották a baleset körülményeit. Jövő héten jön egy szakértő is, és tovább folytatják a helyszíni vizsgálatot. Kérdeztük, hogy megvannak-e már a DNS-vizsgálatnak az eredményei, de azt mondták, hogy arra még várni kell

– mondta lapunknak a műhely tulajdonosa, akinél az apuka dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik