Belföld

444: Vajnának hetei vannak hátra a TV2 élén

Október közepén összeült a TV2 megújult menedzsmentje Andy Vajna második kerületi villájában, a megbeszélésen részt vett az igazgatóságba október elején delegált Vaszily Miklós is, – aki nemrég az ECHO Tv új vezérigazgatója lett – írja a 444. Nemsokára Mészáros Lőrinc egyik nagyvállalata átveszi Andy Vajnától a TV2 Média Csoport Zrt. irányítását, ebben a folyamatban komoly szerepe lesz Vaszily Miklósnak, aki feladatul kapta, hogy feltérképezze a TV2 belügyeit a közelgő tulajdonosváltás előtt.

Vaszily feladatul kapta még, hogy beemelje az Echo TV-t és a Hír TV-t az épülő kormányzati médiaholdingba és konszolidálja az Echo TV pénzügyeit, ahol belsősök szerint „súlyos visszásságokat állapítottak meg a többmilliárdos stúdió-beruházás és a műszakieszköz-beszerzés terén”. Az egész központosítás célja egyébként az, hogy a féktelen pénzszórást megállítsák.

A 444 információi szerint a TV2 igazgatósága nem örült Vaszily érkezésének, már csak azért sem, mert neki van tapasztalata televíziózás terén, és rajta keresztül a leendő tulajdonosok is jobban képbe kerülnek majd. A lap úgy tudja, a tulajdonosváltás legkésőbb január végéig lezárul, vagyis Vajnának csak hetei vannak hátra a vállalat élén. Valamennyit megtarthat majd a csatornából, de ez állítólag nem lesz több 20 százaléknál.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Mészáros kikkel és mikor tölti fel a menedzsmentet, de az szinte biztos, hogy a TV2 jövőre még nem lesz a nagy központi médiaholding része.

(MTI Fotó: Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik