Belföld
Budapest, 2018. október 9.
Utasok a fõváros vasúti közlekedésének egyik nagy forgalmú csomópontjában, a Keleti pályaudvar csarnokában. Balra fent utastájékoztató elektronikus információs tábla, valamint egy RailJet-szerelvény.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Elköszönt a MÁV Elvirától

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 11. 13. 21:51

Hogy véletlenül se legyen könnyű megtalálni a vasúti menetrendet.

Az Index szúrta ki, hogy az elvira.hu címen már nem lehet elérni a MÁV menetrendjét. Ha valaki az utóbbi időben bepötyögte a címet, már akkor is az elvira.mav-start.hu oldalra irányított, de most már csak itt lehet elérni a menetrendi keresőt.

Adja magát a kérdés, hogy nem lett volna-e mindig is egyszerűbb, ha például a mav.hu-ról lehet elérni, de egyszer, az internet hőskorában jó ötletnek tűnhetett, ha a nyakatekerten értelmetlen Elektronikus Vasúti Információs Rendszer Adatbázis nevet adják az internetes menetrendnek, amit frappánsan lehet rövidíteni ELVIRA-nak. Egyébként már eljutottunk oda, hogy elég begépelni a mav.hu-t, hiszen onnan is el lehet érni a vasúti menetrendi keresőt.

Az állami vasúttársaságnak évente egy-kétezer forintjába kerülhetett volna, hogy továbbra is fenntartsa az elvira.hu domainnevet azok kényelméért, akik azt szokták meg. (Illusztráció: MTVA bizományosi / Jászai Csaba)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.