Belföld
Law and Justice concept. Mallet of the judge, books, scales of justice. Gray stone background, reflections on the floor, place for typography. Courtroom theme.

Élete végéig börtönben marad az osztálytársát agyonverő, benzinnel lelocsoló és felgyújtó ladi férfi

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 11. 13. 16:28

Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2016 januárjában olyan súlyosan bántalmazta  ismerősét, hogy a férfi belehalt sérüléseibe.

Az áldozat 2015. karácsonyán Kaposvárra indult meglátogatni hozzátartozóit, de amikor kerékpárja Ladon meghibásodott, egy ismerősénél hagyta. Január elején tért vissza a faluba a bicikliért. Betért a helyi presszóba is és italozni kezdett. Találkozott a volt osztálytársával, akivel együtt folytatták az ivást. Amikor a presszó bezárt a vádlott otthonában ittak tovább.

A házban azonban  összevesztek. A férfi ezt követően felvett egy téglát és fejbe vágta az ismerősét. A férfi az ütés erejétől a földre zuhant, de a férfi ekkor sem hagyta abba a bántalmazást. Acélbetétes bakancsával legalább három alkalommal arcba rúgta, mellkasát pedig legalább öt alkalommal, nagy erővel megrúgta, illetve megtaposta. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

A gyilkos meg akart szabadulni a holttestétől, ezért azt a lakásban benzinnel lelocsolta és meggyújtotta. A holttest azonban nem égett el, ezért elásta a melléképületben, a sértett tárgyait pedig egy közeli kútba dobta.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt, mint többszörös visszaesőt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a büntetéskiszabás felülbírálata során úgy látta, hogy a társadalom hatékony védelme érdekében kizárólag a vádlott végleges elszeparálásával érhető el a büntetés célja. A vádlott többszörös visszaesői minőségén túl is büntetett előéletű, a társadalmi együttélés szabályait semmibe vevő, konok bűnelkövető, aki ismételten kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt követett el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.