Belföld

Puzsér meghekkelte a Kossuth rádiót és számon kérte Habony lapjának aljasságát

Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt hétfő reggel a Kossuth rádió reggeli műsorának vendége volt. A műsorvezető arról akarta kérdezni Puzsér Róbertet, miért döntött úgy, hogy megméreti magát a politikában, a kritikus-műsorvezető azonban más irányba terelte a beszélgetést.

Két nappal ezelőtt a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó Ripost nevű bulvárnap uszító címlappal jelentkezett. A miniszterelnök tanácsadójának lapja így fogalmazott a címlapján:

Parkokba, kisebb aluljárókba bújtak

Meddig élnek vissza A HAJLÉKTALANOK mindannyiunk türelmével?

Nekik mindent szabad?

Puzsér Róbert szerette volna megtudni, hogy az állami pénzből fenntartott közmédia hogyan vélekedik erről, azonban a műsorvezető nem volt hajlandó válaszolni, illetve arra célzott, hogy a kritikus nem tiszteli a hallgatókat, ha nem az általa feltett kérdésre válaszol.

Puzsér Róbert a következő kérdéssel fordult a Kossuth rádió műsorvezetőjéhez:

Legyen szíves és reagáljon arra, hogy ez micsoda, ami itt ezen a címlapon megjelenik. Jelezném önnek, hogy ezek nem migránsok. Ezek pár éve még adófizető, magyar emberek voltak, akik kihullottak a szociális hálóból és most Habony Árpád belőlük gyártja le az új közellenséget.

A műsorvezető ekkor felszólította Puzsér Róbertet, hogy tisztelje meg a hallgatókat azzal, hogy elmondja, miért lépett ki a kritikus szerepéből és miért lép fel a politika színpadára.

A kritikus azonban kötötte az ebet a karóhoz:

Kérem, hogy ön tisztelje meg a kedves hallgatókat azzal, hogy elárulja az ön viszonyát ehhez az elaljasodáshoz.

A műsorvezető szerint azonban ez személyeskedés és továbbra sem válaszolt.

Mit tart ez a rendszer az emberről? Aljasnak és végtelenül aljasítható lénynek tekinti az embert. Ezekről az emberekről az államnak a felelőssége lenne gondoskodni. És nem elég, hogy az állam ezt megtagadja, még uszít ellenük

— kontrázott Puzsér, aki szavai szerint nem érti, hogy a harmadik kétharmad után miért kellett kiválasztani a legkisebb érdekérvényesítő képességgel rendelkező csoportot és pellengérre állítani.

Puzsér azt is megindokolta, hogy miért a Kossuth rádión kéri számon ezt: ennél beljebb nem tud jutni a fideszes médiagépezetben.

Fotó: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik