Belföld
Une personne ŕ mobilité réduite attend prčs d'un train Corail intercités lors de l'inauguration, le 23 mars 2009 ŕ la gare de Caen, de la premičre voiture qui permet de faciliter les voyages des personnes en fauteuil roulant et ŕ mobilité réduite. Cette voiture, mise en place sur la ligne Paris-Caen-Cherbourg, est le dernier volet du projet de modernisation des voitures de ce réseau. Une plate-forme permet ŕ la personne en fauteuil roulant d'accéder aisement au wagon ŕ l'intérieur duquel l'espace est aménagé ŕ cette fin.  AFP  PHOTO   MYCHELE DANIAU / AFP PHOTO / MYCHELE DANIAU

Süket, kerekesszékes nagybátyját rabolta ki egy 13 éves fiú

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 11. 10. 16:19

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a 13 éves fiúnak a letartóztatását, akit fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével gyanúsít az Érdi Rendőrkapitányság.

A süket férfi egy korábbi autóbalesete miatt került kerekesszékbe Kedden a délutáni órákban elindult az érdi vasút irányába, majd kávét vett az egyik automatából, a visszaadott pénzt pedig eltette a nyakába akasztott táskájába. A fiatal rokona követte a kerékpárjával és több alkalommal kikerülte a tolókocsiját. Mikor észrevette, hogy a bácsikájánál pénz van elhatározta, hogy megszerzi a táskáját.

Felborította a kerekesszéket a táskát pedig kitépte a nagybátyja nyakából a táskát. A fiú ezután eltekert a következő sarokig, majd megnézte a táska tartalmát, és kivette a pénztárcában lévő 38 ezer forintot és a rokona gyógyszereit. Ezt követően visszatekert a sértetthez és ledobta mellé a táskát. Ez azonban még nem volt elég neki. Felemelte a biciklijét és azzal kezdte verni a földön fekvő férfit, majd elhajtott.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított és a sértett rokoni kapcsolatban állnak egymással, valamint azonos lakókörnyezetben élnek, továbbá a cselekményt követően tanúsított magatartása alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett tanút megpróbálná befolyásolni, illetve hogy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el elrendelte a fiú letartóztatását.

A fiú életkorából adódóan büntetlen előéletű, azonban az Érdi Rendőrkapitányságon összesen 8 vagyon elleni bűncselekmény, illetve két könnyű testi sértés vétsége miatt indult  már büntetőeljárás ellene.. Ezek vonatkozásában azonban a nyomozás megszüntetésére került sor, mert a gyermekkora miatt nem volt büntethető.

A bíróság a gyanúsított meghallgatását és az ügyészi indítvány megvizsgálását követően elrendelte a fiatalkorú gyanúsított 30 napos letartóztatását.  A 13 éves fiú ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapesti Javítóintézetében fogja letölteni.

A végzés ellen a gyanúsított, védője és törvényes képviselője is fellebbezett, így az nem végleges, de végrehajtható.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.