Belföld

Magyar siker olasz reptéri szarkák ellen

Csalipénz buktatta le a poggyászfosztogatókat.

A közelmúltban a sajtóban több helyen megjelent, hogy a Róma-Budapest között közlekedő repülőn is történt poggyászfosztogatás. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói csütörtökön Rómában feladtak egy bőröndöt, benne készpénzzel. A bankjegyek sorozatszámát feljegyezték.

A gép megérkezése után a csomagból a pénz hiányzott. A lepakolást végző munkásokat azonnal ellenőrzés alá vonták. A poggyászrakodók elszámoltatásával egyidejűleg a járat három utasa tett feljelentést, mert bőröndjeiket felforgatva, nyitva találták. Az ismeretlen elkövetők kilenc csomagot nyitottak fel.

Felvetődött, a bűncselekmény nem a járat érkezésekor történt, ezért  felvették a kapcsolatot az olaszokkal, akik intézkedés alá vonták a budapesti járat olasz rakodóit, megtalálták náluk a magyar rendőrök által a bőröndbe helyezett készpénzt és egyéb értéktárgyakat.

A poggyászfosztogatás nemzetközi jelenség, ezért azt  tanácsolják az utasoknak, műszaki cikket, pénzt, ékszert ne hagyjanak feladott poggyászukban. Értéktárgyaikat az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében helyezik el. (police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik