Belföld

Bróker Marcsi: hibáztam, de nem akartam bűnt elkövetni

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 11. 10. 17:00

Nehéz napok várnak Bróker Marcsira. A Szolnoki Törvényszék ugyanis négy egész napos tárgyalást is kitűzött erre a hónapra. Ezeken a további sértetteket fogják majd kihallgatni. Összesen 19 tanút idéztek be.

Az eljárás ezen szakaszáig a bíróság egyébként már  16 tárgyalást tartott. Az eddig megjelent 65 tanút a bíróság több órán keresztül hallgatta ki. Vallomásukat az immáron 705 oldal terjedelmű tárgyalási jegyzőkönyvek tartalmazzák.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tavaly júniusban 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, 2 rendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Bróker Marcsiként elhíresült karcagi asszonnyal szemben, aki a vádirat szerint a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselőjeként az ügyfeleit tévedésbe ejtve a cég 15 éves működése alatt összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

Az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék a vádemelést követően azonnal megkezdte az 1700 oldalas vádirat és a mintegy 60 ezer oldalas nyomozati anyag feldolgozását, és a bírósági eljárás megalapozott és minél időszerűbb lefolytatása érdekében tavaly júliusban előkészítő ülést tartott. Ezen az ügy különös bonyolultságára figyelemmel a bizonyítás keretének, terjedelmének és a bizonyításfelvétel sorrendjének meghatározása érdekében az ügyészt, a vádlottat és a védőt is meghallgatta, és novemberre kitűzte az első, három napos tárgyalás időpontját.

A tavaly novemberi első tárgyalási napon a vádirat ismertetésére, Bróker Marcsi kihallgatására és a vádlott családtagjainak tanúkénti kihallgatására került sor. A második és a harmadik tárgyalási napon pedig a bíróság az egykori Kun-Mediátor Kft. alkalmazottait hallgatta ki tanúként, és megkezdte a sértettek tanúkénti kihallgatását. A sértettek tanúkénti kihallgatása azóta tart.

Bróker Marcsi az eljárás ezen szakaszáig nem tett vallomást. A váddal kapcsolatban tett észrevételében kifogásolta a nyomozóhatóság munkáját: véleménye szerint nem az igazság kiderítése volt a céljuk, csak hogy minél hamarabb lezárják az ügyet. Elmondta, hogy bízik abban, hogy a bírósági eljárásban kiderül az ártatlansága, mert lehet, hogy hibázott, de bűnt nem akart elkövetni. Csupán végezte a napi tevékenységét, próbált minél több és nyereségesebb tranzakciókat végrehajtani, teljesíteni a cég által vállalt kötelezettségeket. Álláspontja szerint a vád torzított adatokon alapul.

Az ügy tárgyalása november 12-én, 15-én, 22-én és 29-én további sértetti tanúk kihallgatásával folytatódik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.