Belföld

Soroksári gyilkosság: zűr van a genetikai bizonyítékokkal

Bár a rendőrség a nyomozás érdekei miatt a két hónapja lévő sajtótájékoztató óta nem ad ki érdemi információt az öt évvel ezelőtti soroksári gyilkossággal kapcsolatban, egyre több furcsaság derül ki a több száz millió forintot felemésztő nyomozásról.

A Zoom.hu értesülései szerint nem csak abban hibáztak a rendőrök, hogy a gyanúsított R. Szilveszter lecsukásakor a meggyilkolt Gyurik Krisztina mobilját is letétbe helyezték, de állítólag hanyagul kezelték a genetikai bizonyítékokat is.

A lap megbízható rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy súlyos bűnjelkezelési hibák miatt valószínűleg nem lesz kétséget kizáróan bizonyítható az, hogy R. Szilveszter megerőszakolta-e az áldozatát.

A helyszínen rögzített genetikai minták a nem megfelelő csomagolás és tárolás miatt tönkrementek, a szakértők a legtöbbel nem igazán tudtak mihez kezdeni.

– mondta a lapnak egy neve elhallgatását kérő informátor.

A lap rendőrségi forrása szerint a tettes ondójának hiányában is van elég bizonyíték arra, hogy a bíróság megállapítsa: R. Szilveszter szexuális indíttatással támadta-e meg a soroksári futónőt.

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője a két hónappal ezelőtti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter már a gyerekkorát is a helyszín közelében töltötte, asztalosnak tanult, de nem dolgozott a szakmájában, hajléktalan lett és lopásokból tartotta fenn magát.

R. Szilveszter megtagadta a vallomást. A kihallgatása során azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Azt állította, hogy úgy került a helyszínre a DNS-e, hogy megpróbálta megvédeni a megtámadott nőt, és ő is megsérült. A nyomozók szerint viszont ez a variáció teljesen kizárt.

R. Szilvesztert azóta többször is kihallgatták a rendőrök. Ám ő egyelőre azt a taktikát választotta, hogy kivár. Azaz néhány kérdésre válaszolt a nyomozóknak, ám egyelőre semmi konkrétumot nem mondott a gyilkossággal kapcsolatban.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik