Belföld

Felcsúti taoügy: feljelentik Kásler Miklóst

A DK szerint a miniszter közérdekű adatot titkol és pártolja a bűnt.

Az Emmi nem engedte, hogy a párt politikusai betekintsenek a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány 2011-2017. közötti taopapírjaiba. A DK ezért közérdekű adat eltitkolása és bűnpártolás miatt feljelenti Kásler Miklóst.

A párt három politikusa, Varju László alelnök, Gréczy Zsolt képviselő és Ráczné Földi Judit elnökségi tag a minisztérium előtt emlékeztetettek rá, hogy korábban a Kúria úgy döntött, az alapítványnak ki kell adnia a gazdálkodásáról szóló számlákat.

A jogerős ítélet után azonban a tárca bekérte a dokumentumokat, ezért a DK még mindig nem láthatta az iratokat. A minisztérium kommunikációs főosztályának vezetője a helyszínen közölte, az iratokhoz továbbra sem juthatnak hozzá.

Azok jelenleg munkaanyagnak minősülnek, a sportállamtitkárság utóellenőrzésre kérte be. A dokumentumokról az eljárások lefolytatása után a megfelelő szervezeti egységnél lehet tájékozódni, várhatóan valamikor december folyamán – tette hozzá.

Ráczné Földi Judit azt mondta, 16,5 milliárd forintnyi adófizetői pénzről van szó, nyolc bíróság és a Kúria állapította meg, hogy a taotámogatások közpénznek számítanak, de az Emmi bújtatja az alapítványt vezető Mészáros Lőrincet. Gréczy Zsolt azt tette hozzá, hogy a feljelentésen túl a parlamentben interpellálni fogják a minisztert az ügyben. (mti)

Újabb csapás a titkolózó felcsúti fociakadémiára
Bíróság újabb perben mondta ki, a taopénz közpénz, ezért ki kell adni, mire költik a klubok.

 

Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik