Belföld

Dőlt a pénz a magyar lányok futtatóihoz – videó

A lányokat ágyba, pénzüket ingatlanba fektették.

Emberkereskedelem, pénzmosás. kitartottság miatt négy embert vettek őrizetbe Szegeden a rendőrök. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomoz a 38 éves J. Lajos és társai ellen.

A férfi legalább nyolc éve prostituáltként dolgoztatott egy szegedi lányt Hollandiában, Dániában és Izlandon. A pénz nagy részét vagy egészét elvette a prostituálttól, abból fedezte saját és családja megélhetését.

J. Lajos tudta, hogy barátja, a 38 éves szegedi P. Mihály egy másik lányt, hasonlóan kizsákmányol, prostituáltként dolgoztat. Amikor P. Mihálynak egy korábbi ügye miatt börtönbe kellett vonulnia, másfél évre barátjára bízta az általa futtatott lányt. J. Lajos átvette a nőt, Izlandra szállította, tőle is elvette pénzét.

J. Lajos egyik rokona, J. Mária közreműködött abban, hogy J. Lajos az illegális jövedelmet ingatlanokba fektesse, P. Mihály felesége pedig többször maga is felvette a prostitúcióból származó összeget.

A rendőrök kedden több szegedi helyszínen összehangolt akciót tartottak. A rendőrök elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható négy személyt, kutatásokat tartottak a hozzájuk köthető ingatlanokban.

A rendőrök nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket, több autót, informatikai és telekommunikációs eszközöket, valamint a bűncselekményhez köthető dokumentumokat foglaltak le, és öt szegedi ingatlant, illetve azok haszonélvezeti jogát vették zár alá.

A négy gyanúsítottat őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. (police.hu)

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik