Belföld

Bomló holttestet találtak a rendőrök Komorón

Emberölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a komorói férfit, aki egy vita hevében vasrúddal fejbe vágta az ismerősét, majd a holttestet közel egy hónapig a nyári konyha pincéjében rejtegette.

A vádirat lényege szerint az ötvenes éveiben járó elkövetőt a gyerekkori barátja még tavaly befogadta a Komoró községben lévő családi házába, ahol az udvari nyári konyhában adott neki szállást. Megegyeztek, hogy 10 ezer forintot fizet majd a lakhatásért. Ezt azonban nem teljesítette, amit a férfi többször is szóvá tett neki.

Ittas állapotban gyakoriak voltak a viták a két férfi között. Így történt februárban is, amikor a tulajdonos az ingatlan elhagyására szólította fel a vádlottat, aki el is indult kifelé a nyári konyhából. Az ajtó mellett meglátott egy vasrudat, amit felemelt, majd kétszer fejbe vágta a tulajdonost, aki olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A férfi ezt követően az áldozatot levonszolta a nyári konyha pincéjébe, az ajtót pedig lelakatolta.

Ha a szállásadója felől érdeklődtek, akkor mindenkinek azt mondta, hogy a házigazda ismeretlen személyekkel elutazott. A tulajdonos eltűnését az egyik rokona jelentette a rendőrségen. A rendőrök átvizsgálták az ingatlant és megtalálták a bomló holttestet.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bíróságon beismerő vallomást tesz, akkor kilenc év börtönbüntetést szabjon ki a törvényszék. Ebben az esetben az eljárás már az előkészítő ülésen befejezhető lenne, és így nincs szükség a tanúk, szakértők meghallgatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik