Belföld

Nem követett el bűncselekményt a szopófantom – az áldozat is belegyezett

Nem követett el  bűncselekményt az a kőbányai szopófantom néven elhíresült férfi, aki egy padon fekvő hajléktalant elégített ki augusztusban az egyik éjjel. Az esetet az egyik X. kerületi térfigyelő kamera is rögzítette, ami végül az internetre is felkerült. A felvételen jól kivehető, hogy a hajléktalan férfi épp alszik, amikor feltűnik egy ázsiai származású férfi. Először tovább megy, aztán visszalép, majd letérdel a hajléktalan mellé és orálisan kielégíti.

Az eset hatalmas port kavart. Olyannyira, hogy az MSZP-s Burány Sándor az azonnali kérdések órájában fel is hozta a Parlamentben, amikor Kontrát Károly államtitkárral a kerületi droghelyzetről vitatkozott.

Korábban soha nem volt példa arra, hogy az egyes villamoson egy drogos combon szúrjon injekciós tűvel egy arra utazó hölgyet. Korábban Kőbányán nem kísértettek éjszaka szopófantomok, mint napjainkban

– mondta.

Az Utcajogász tudomására jutott, hogy az erőszakot elkövető férfi ellen közerkölcs megsértése miatt indult eljárás, és hogy a térfigyelő kamera felvételének kiszivárgását is vizsgálja a rendőrség.

Mivel azzal senki nem foglalkozott, hogy egy védekezésre képtelennek tűnő emberrel lép aktusba a férfi, ezért feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, szexuális erőszak miatt. Megkérdeztük a Fővárosi Főügyészséget, hogy lezárult-e már a nyomozás, és történt-e vádemelés, az alábbi választ kaptuk:

Az érdeklődött ügyben a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség elutasította a feljelentést, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható volt, hogy a szexuális cselekmény a másik fél egyértelmű és világos beleegyezésén alapult, ezáltal a cselekmény nem bűncselekmény

A feljelentő panasszal élt a feljelentés elutasítása miatt. Ezt a Fővárosi Főügyészség elutasította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik