Belföld

Átvette az ételt az apjától, majd legalább tízszer lesújtott rá egy kalapáccsal

Ügyész, ügyészi talár (ügyész, ügyészség, talár, ügyészi talár, )
Ügyész, ügyészi talár (ügyész, ügyészség, talár, ügyészi talár, )

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 17 éves fiú ellen életveszélyt okozó testi sértés és jármű önkényes elvételének bűntette miatt.

A fiú Miskolcon, egy bérházi lakásban élt az édesapjával. Iskolai tanulmányokat nem folytatott, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett, viszont több éve rendszeresen fogyasztott kábítószert, és nyugtató gyógyszereket, emiatt az édesapjával való viszonya megromlott, gyakran veszekedtek.

Tavaly szeptemberben a fiatalkorú nyugtatókat vett be, valamint bódulatkeltő szert is fogyasztott. A rá következő ominózus napon szintén nyugtatót vett be. amikor az apja gépjárművel hazaérkezett, és a lakás előtt leparkolt, majd a lakásba érve, a nála lévő ételhordót átadta a vádlottnak és üdvözölték egymást.

Ezután azonban szóváltás alakult ki közöttük, ennek során a vádlott az előszobaszekrényből magához vett egy kalapácsot, és azzal legalább tíz alkalommal fejen ütötte édesapját. A sértett az ütésektől hanyatt esett, és a feje nagy erővel a szobában lévő asztal élének csapódott. Édesapja erősen vérző fejsérülését látva a fiú telefonált a rendőrségre azzal, hogy az apja a lakásukban elesett, és jöjjenek ki a mentők. A fiú ezután magához vette az apja tulajdonát képező gépjármű indítókulcsát, és a mentők kiérkezése előtt távozott a lakásból.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiúval szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik