Belföld

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állították bíróság elé a milliomossal végző volt rendőrt

A Budapest Környéki Törvényszék előkészítő ülést tartott annak a volt rendőrnek büntető ügyében, akit előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekménnyel vádolnak.

A vád szerint Sz. Attila csaknem 30 évig rendőrként teljesített szolgálatot, majd leszerelését követően foglalkozott többek között magánnyomozással és őrzés-védelemmel is. A bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban élelmiszerkereskedelmi cégekben dolgozott, ám számottevő jövedelme nem volt.

T. J. 1983-ban házasodott össze T. J-né sértettel, de kapcsolatuk a 2000-es évek elején megromlott, külön költöztek, de nem váltak el. T. J. 2010-ben az addig a tulajdonát képező Kft. tulajdonjogának 70% a volt párjának, 30%-át pedig a közös gyermeküknek engedte át. A cég bankszámlája felett azonban ügyvezetőként továbbra is ő rendelkezett.

Renáta 2016-ban le akarta váltani férjét az ügyvezetői tisztségből, ám lányuk ehhez nem járult hozzá. Az asszony ezért valótlan tartalmú meghatalmazást hamisított, melynek segítségével döntött a cég végelszámolásáról és az ügyvezető lemondásáról. A bíróság később felfüggesztette a végelszámolás végrehajtását, majd hatályon kívül helyezte a végelszámolás elrendeléséről szóló határozatot, melyet az Ítélőtábla tavaly áprilisban emelt jogerőre.

A férfi megfigyelte vagy megfigyeltette a nő lakóhelyét és szokásait, majd 2017. április 13-án az egyik szigetszentmiklósi áruház parkolójában beült Renáta gépkocsijába, amelyben a sértett egyedül tartózkodott. Bemutatkozás nélkül valótlanul állította, hogy a férje 40 millió forinttal tartozik neki, és fizessen neki. A nő azonban egy vasat sem fizetett.

A férfi attól tartott, hogy lebukik ezért elhatározta, hogy végez az asszonnyal.. Ennek érdekében újabb találkozót kezdeményezett, amire 2017. április 27-én a délutáni órákban került sor. A nő beült Sz. Attila autójába, aki egy erdős területre hajtott vele, majd kiszállította az autóból. Ezt követően ötször fejbe vágta, majd háromszor hátba, kétszer nyakon és egyszer mellkason szúrta.

Ezt követően Sz. Attila kikapcsolta a nő mobiltelefonját, és a táskájával együtt eltulajdonította. A sértett holttestét az elkövetés helyszínének közelében elásta. A bíróság az előkészítő ülést nyilvánosan megkezdte, majd a vádismertetést követően zártan folytatta.

A következő tárgyalás január 22-én lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik