Belföld

Három mozdony és kilenc óra kellett a MÁV-nak a Szombathely-Pécs távolság megtételéhez

Egy mozdony lerohadt, egy meg kigyulladt.

Egy mozdony tönkrement, egy pedig kigyulladt, így kilenc órába telt a MÁV-nak vasárnap, hogy elvigye az utasokat Szombathelyről Pécsre – számolt be a Bama.hu.

17 órakor indult a személyvonat, ami egyébként sem mondható szélsebesnek: menetrend szerint is négy és fél óráig tart megtennie a 250 kilométeres utat. Jobb híján azonban ezzel járnak az egyetemisták, a szerelvény már Szombathelyen megtelt.

Az út nagy része eseménytelenül telt, aztán – a MÁV tájékoztatása szerint – fél 9 előtt Péterhida-Komlósd állomáson lerobbant a mozdony. Segélymozdonyt küldtek Pécsről, de 60 kilométert se mentek vele, Szentlőrincnél az is kigyulladt. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint erről éjfél után 46 perccel kaptak értesítést, de mire a tűzoltók kiértek, a mozdonyvezető poroltóval eloltotta a lángokat.

Ekkor már húsz kilométerre se voltak a céltól, vasárnap éjjel azonban nem tudtak pótlóbuszokat mozgósítani, így egy harmadik mozdonyt küldtek Mecsekalja-Cserkútról, amely 2 óra 18 perckor ért be Pécsre a szerelvénnyel, és rajta négyszáz utassal.

Akinek még van kedve az utasok közül reklamálni, az éppenséggel megteheti a MÁV-Start ügyfélszolgálatánál, de az igényeket egyedileg bírálják el, átalány kártérítés ugyanis csak a feláras, pót- és helyjeggyel igénybe vehető járatok késésekor igényelhető. (Illusztráció: MTI / Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik