Belföld

Elítélték a taxival menekülő budapesti ámokfutót

Három év börtönre ítélték elsőfokon azt a 25 éves ámokfutót, aki taxival menekült rendőrök elől, miközben több autót is összetört.

A vádirat szerint a fiatalember 2016 augusztus 23-án dél körül az általa vezetett taxival a VIII. kerületben közlekedett. A férfi sem vezetői engedéllyel, sem taxi engedéllyel nem rendelkezett. A férfi a Diószeghy Sámuel utcában haladt, amikor igazoltatni akarták a járőrök.

A férfi kivonta magát az intézkedés alól, és a gépkocsijával menekülni kezdett. Több utcán keresztül az Üllői útra kanyarodott, miközben az őt üldöző rendőrök a szolgálati jármű kihangosítóján keresztül többször is felszólították a megállásra.

Menekülés közben a vádlott számos közlekedési szabályt megszegett, így áthaladt záróvonalon, piros lámpán, áthajtott a szemközti sávba és a forgalommal szemben közlekedett, felhajtott járdára, ahol a gyalogosoknak félre kellett ugraniuk azért, hogy el ne üsse őket.

A férfi több autónak is nekiment a menekülése közben. Az I. kerület, Várkert rakparton elvesztette az uralmát a jármű felett és szalagkorlátnak ütközött. A kerületi ügyészség több rendbeli közúti veszélyeztetés, valamint rongálás miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A férfi a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, egyúttal 10 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ügyész a büntetés súlyosításért, a vádlott és védője pedig a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik