Belföld

Egy arra járó autós kapta fel az utcán menekülő megkéselt édesanyát

Ügyész, ügyészi talár (ügyész, ügyészség, talár, ügyészi talár, )
Ügyész, ügyészi talár (ügyész, ügyészség, talár, ügyészi talár, )

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy középkorú férfival szemben, aki közterületen hasba szúrta a feleségét.

A vádlott évek óta külön élt a feleségétől, azonban nem váltak el, három közös gyermekük miatt alkalmanként találkoztak, beszéltek egymással. Júliusban a férfi  bejelentés nélkül, ittasan megjelent az asszony kaposvári albérleténél azzal, hogy a gyerekeik felől érdeklődjön, illetve a kapcsolatukat rendezze. A nő nem engedte be a férjét, de felajánlotta, hogy az utcán sétálva beszélgessenek.

Séta közben az asszony a beszélgetésnek azzal akart véget vetni, hogy a barátja várja, illetve a másnap érkező gyerekek fogadására is készülne.

Az önérzetében megsértett férj ettől indulatba jött, és közölte a nővel, hogy a gyerekei már nem fogják meglátogatni, mert megöli. Ezt követően elővett egy 10 cm pengehosszúságú élesre köszörült kést és hasba szúrta a feleségét. A férfi második szúrása azért nem ért célt, mert a sértett azt karjával hárította.

Az erősen vérző, segítségért kiabáló nő úgy tudott elmenekülni, hogy egy arra közlekedő autós felvette és kórházba szállította. A nőt azonnal megműtötték.  Az időben alkalmazott orvosi ellátás hiányában hasfali sérülése miatt a sértett halála bekövetkezésének reális lehetősége fennállt volna.

A Somogy Megyei Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az elsőfokú bírság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn, és ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, a börtönbüntetés időtartamát 6 évben állapítsa meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik