Belföld

Helyszíni tárgyalást akar a kisbajcsi gyorshajtó, aki két embert vitt a halálba

A Győri Járásbíróság hétfőn előkészítő ülést tartott két ember halálával végződő kisbajcsi halálos baleset ügyében. A vádirati tényállás szerint a vádlott egy évvel ezelőtt egy koncert végén Vének felől Kisbajcs irányába közlekedett a barátja tulajdonában álló kocsival, amelyben három utas tartózkodott, köztük egy 17 éves lány.

A sofőr körülbelül 90 km/h sebességgel haladt egy balra ívelő útkanyarban, ahol a biztonságos kanyarodási sebesség 58 km/h volt. A kanyarodási határsebesség túllépése miatt elveszítette uralmát a gépjárműve felett, lesodródott az útról és felborult.

A hátsó ülésén utazó két utas kiesett, közülük a 17 éves lány a helyszínen szörnyethalt, elhunyt továbbá a gépkocsi jobb első ülésének utasa. A halál és a baleset között közvetlen okozati összefüggés volt mindkét elhunyt esetében. Amennyiben a 17 éves lány biztonsági öve be van kapcsolva, abban az esetben a halálát eredményező idegrendszeri sérülés elmaradt volna.

A sofőr  a vádiratban rögzített cselekmény vonatkozásában a bűnösségét nem ismerte el, ezért az előkészítő ülésen a bizonyítás kereteinek meghatározására került sor. A vádlott vallomást nem tett, védője helyszíni tárgyalás megtartását, igazságügyi pszichiáter szakértő kirendelését és tanúk kihallgatását indítványozta. Az ügyész az indítványok teljesítését nem ellenezte.

A büntetőeljárás az igazságügyi pszichiáter szakértő kirendelésével folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik