Belföld

Beállt a Fidesz egy jobbikos javaslat mögé

De azért módosító javaslatot is beadnak hozzá.

Benyújtóként csatlakozott a Fidesz és a KDNP egy jobbikos határozati javaslathoz, amely arról szól, hogy október 16-át, az 1848. évi agyagfalvi székely nemzetgyűlés kezdőnapját nyilvánítsák a magyar-székely összetartozás napjává – írja az Index.

A határozati javaslatot még október 16-án nyújtotta be a jobbikos Szávay István. Elsőként az LMP társelnöke, Keresztes László Lóránt csatlakozott hozzá benyújtóként, majd az MSZP-s Molnár Zsolt, és a Párbeszéd részéről Kocsis-Cake Olivio is a nevét adta hozzá. Hétfőn pedig a KDNP-s Szászfalvi László és a fideszes Pánczél Károly is csatlakozott benyújtóként. Így a DK-n kívül az összes parlamenti frakció támogatja a kezdeményezést.

A hvg.hu idézi Potápi Árpád államtitkárt, aki a hétfői parlamenti ülésen azt mondta, hogy a javaslatnak nemcsak szimbolikus jelentősége, de valós üzenete is van. A kabinet a kezdeményezést támogatja, de benyújt hozzá egy módosító javaslatot, ami egyértelműsíti, hogy a székelyek elválaszthatatlan részét képezik a magyar nemzetnek. (Fotó: MTI / Kovács Attila)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik