Közélet

Mostantól a hungarológiának és a székelyföldi jeges sportoknak is van miniszteri biztosa

Ahogy korábban megírtuk, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az űrkutatásért felelős miniszteri biztosnak nevezte ki dr. Ferencz Orsolya Ildikót november elsejétől.

Ez azonban nem minden, a Magyar Narancs ugyanis arról ír, hogy Zsigmond Barna Pál és Hammerstein Judit is figyelemre méltó feladatot kapott:

Hammerstein Judit hivatalosan vendégoktatói hálózat fejlesztéséért felelős miniszteri biztos lett, és feladatai közé tartozik a külföldi egyetemeken működő hungarológiai képzések segítésére és létesítésére irányuló törekvések megvalósításának segítése, az, hogy a „kedvező  Magyarország-kép kialakulása érdekében” minél több helyen oktassák a magyar nyelvet, vagy hogy a a hungarológia mint tudomány, minél elismertebb legyen nemzetközileg.

Zsigmond Barna Pál a Kárpát-medencei külképviseletek tevékenységének összehangolásáért felelős miniszteri biztos lett, ő felelős többek közt a külhoni magyarsággal való aktív kapcsolattartás erősítéséért és a nemzetpolitikai irányelvek összehangolásáért a külügyi és külgazdasági stratégiával. A nemzetpolitikán kívül pedig ő lett

a székelyföldi jeges sportokat érintő infrastrukturális beruházások szakmai felelőse is.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik