Belföld

Elképesztő családon belüli erőszak: saját unokája szült neki gyermeket

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 9 év fegyházra ítélte idén áprilisban azt a férfit, aki többször is megerőszakolta a gondjaira bízott saját unokáját. A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát megszüntette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A gyámhivatal a nagyszülőket nevezte ki a kislány gyámjául, mert az apja börtönbe került, az anyja pedig ismeretlen helyre távozott. A papa 2013 nyarán az iskolai szünet idején kezdett el szexuálisan érdeklődni az unokája, az akkor 14 éves lány iránt. Bement a szobájába és felszólította, hogy „adja oda neki magát”.

A fiatal lány nem mert sem sikítani, sem ellenállni, mert a férfi megfenyegette, hogy megveri. Miután férfi korábban többször is agresszívan viselkedett vele és a saját gyermekeivel, a lány félt a nagyapjától és engedett az erőszaknak. Ezt követően a férfi folyamatosan, változó rendszerességgel közeledett szexuálisan unokájához, azzal fenyegetve, ha nem teszi meg a dolgot, kárt tesz benne és saját gyermekeiben is.

A lány hosszúi ideig senkinek sem mert beszélni a vele történt borzalmakról. Mivel a férfi az együttlétek során nem védekezett, így a sértett teherbe esett és megszülte gyermekét 2014-ben. Időközben a nagymama meghalt, és mivel a lány maga is kiskorú volt, a gyámhivatal mindkét kiskorú, a sértett és a csecsemő gyámjául is a nagypapát jelölte ki. A gyermek születése után 2 hónappal a férfi újra közeledni kezdett a lányhoz és többször is megerőszakolta. A vádlott azzal fenyegette unokáját, hogy bántalmazni fogja őt és a gyermekét is, ha nem teszi meg amit kér.

A fiatal lány úgy érezte nincs más választása, teljesen kilátástalannak érezte a helyzetét. Végül 2014 novemberében tett bejelentést a gyámhivatalnál a történtekről.

A Debreceni Ítélőtábla másodfokon 12 év fegyházra súlyosította a saját unokáját rendszeresen  megerőszakoló férfi ítéletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik