Belföld

Nyomoznak a paksi hűtővíz ügyében

Jávor Benedek úgy véli, nem hiába nyomozott, miután feljelentést tett környezetkárosítás miatt.

A Párbeszéd EP-képviselője tett feljelentést, mert szerinte nyáron a felmelegedett Duna miatt részlegesen le kellett volna állnia a Paksi Atomerőművet. Ez nem történt, mert hivatalosan 29,88 fokos volt a víz, nem lépte át a 30 fokos határértéket.

Jávor Benedek most közösségi oldalán azt írta, mégis nyomoznak a paksi hűtővíz ügyében.

 

Emlékeztetett rá, ő kezdetektől valószínűsítette, hogy az erőmű által mért 29,88 fok csak trükkökkel jött ki, ezért tett feljelentést környezetkárosítás gyanújával.

Hiszen ha túllépték a 30 fokos értéket, az károsíthatta a folyó élővilágát.

A rendőrség az új büntető törvénykönyvre hivatkozással lényegében rám tolta a nyomozás terhét, feljelentés-kiegészítsét rendelve el, aminek keretében nekem kellett feltárnom azokat a bizonyítékokat, amelyek felkutatása véleményem szerint egyértelműen a rendőrség feladata lenne.

Jávor szerint elvégezték a rendőrség munkáját is, nyomozásuk eredményeképpen rendelkezésre álló bizonyítékokat benyújtotta a rendőrségnek.

Nem hiába: az átadott információk nyomán a Paksi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya értesített, hogy elrendelték az ügyben a nyomozást!

Most már csak az kell, hogy le is folytassák tisztességesen, a paksi atomerőműre kiszabják a megfelelő a szankciókat, és véget vessünk susmusolós, trükközős gyakorlatuknak!

A Duna üthet egyet az atomerőművön
Alacsony a Duna szintje, meleg a vize, az aszállyal a Paksi Atomerőműnek a leállásra is fel kell készülnie, ráadásul nem fűtheti 30 fok fölé a folyót. Elmagyarázzuk a napokban megjelent hírek hátterét és azt, hogyan befolyásolja Paks II-t a klímaváltozás.

Kiemelt kép: Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik