Belföld

Elhányta a befizetett postai csekkeket, kis híján meghalt

fehér csekk (fehér csekk)
fehér csekk (fehér csekk)

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki postai csekkek befizetését bízta rá a sértettre, aki azonban nem adta át az igazoló  szelvényeket, ezért őt a vádlott többször ököllel megütötte.

A férfi egy kiskereskedést üzemeltetett Debrecenben. Tavaly szeptember közepén több mint 100 ezer forintot adott át az ismerősének azzal, hogy adja fel a postai csekkeket A sértett, miután teljesítette a kérését, a saját lakásába vitte a feladóvevényeket. A férfi ezt követően többször kérte a sértettet, hogy a szelvényeket adja át neki, azonban a sértett italozó életmódja miatt elfelejtette, hogy azokat hová tette a lakásban, ezért azokkal nem tudott elszámolni.

Néhány nappal később összetalálkoztak az utcán, ahol a kereskedő ismételten felszólította a sértettet, hogy vagy a pénzt, vagy pedig a befizetést igazoló csekkszelvényeket adja vissza. Az indulatos férfi ezt követően ököllel megütötte a sértettet a fején és a mellkasán, amelynek következtében a férfi egyensúlyát vesztve a járdára esett, a fejét beverte az aszfaltba.

Az eszméletlen sértett rövid időn belül magához tért, majd egyedül hazament, azonban állapota rohamosan romlott, ezért hozzá az édesanyja mentőt hívott. Az egészségügyi ellátás keretében életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Kiderült, hogy az áldozat koponyatörést szenvedett, agyállományi zúzódása és keményburok alatti vérzése is kialakult, melyek miatt életveszélyes állapotba került. Csak a gyors orvosi segítségnek köszönhető, hogy életben maradt.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség börtönbüntetést kért a támadó férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik