Belföld

Alvás közben fosztották ki a 17 éves fiút

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt állította bíróság elé azt a bűnügyi őrizetben lévő 25 éves férfit, aki egy utcán alvó kamasz gyerek mellől elvitte övtáskáját.

Az utcán élő férfi Kaposvár belvárosában sétált, amikor észrevette az utcai padoknál ittassága miatt alvó 17 éves fiatalt és mellette egy övtáskát. A férfi a sértetthez lépett, aki erre nem ébredt fel, így ezt kihasználva elvette mellőle táskáját. A vádlott cselekményét egy környéken lakó észlelte, ezért rákiabált a férfira, aki emiatt a helyszínről a sértett táskájával együtt elfutott. Később a vádlott az övtáskát átkutatta, abból 2.400 forint készpénzt eltett, a táskát pedig a benne lévő használati tárgyakkal és a sértett irataival az utcán eldobta.

A büntetett előéletű férfit 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte a Kaposvári Járásbíróság. Az ítélet azonban nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabása végett, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik