Belföld

A nő halála előtt is megbocsátott, belehalt

Féltékeny élettársa megölte. Az asszony holttestét tavaly szeptemberben egy ferencvárosi irodaház lépcsőházában találták meg.

A vádlott a sértettel hosszú évekig élettársi kapcsolatban élt egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. Együttélésük alatt a nő többször elhagyta az őt rendszeresen bántalmazó férfit, de végül mindig visszatért hozzá.

Tavaly júliusban úgy döntött, végleg kilép a kapcsolatból, elhagyja a férfit. Augusztusban Budapestre költözött. A nő egy IX. kerületi irodaház épületében kialakított hotelban talált munkát, szállást. Takarítóként dolgozott, és a hotel egyik raktárszobájában lakott.

A vádlott – miután megtudta, hogy volt élettársa hol dolgozik – Budapestre utazott, felkereste a nőt, akivel hangosan veszekedtek. A hotel vezetője – aki tudott a korábbi bántalmazásokról is – ekkor elküldte a férfit, aki hazautazott.

A vádlott ezután naponta hívogatta a nőt, majd egy hónap múlva újra Budapestre utazott, ismét felkereste a sértettet.

A hotel vezetője a nő kérése ellenére sem engedélyezte, hogy a férfi ott töltse az éjszakát. A sértett ekkor az egyik raktárhelyiségből magához vett egy matracot, és azt az irodakomplexum hátsó épületének nyitott lépcsőházában helyezte el, hogy a vádlottal ott aludjanak.

A férfi éjszaka ismét bántalmazta, a nő a helyszínen meghalt. Számos sérülése mellett a sértett halálát közvetlenül fulladás okozta.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Mint korábban megírtuk, a férfit korábban az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték, mert öngyilkossággal próbálkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik