Belföld

Féltékeny zaklató a budapesti lépcsőházi fojtogató

Szerelemféltésből ölt a IX. kerületi lépcsőházi fojtogató. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatásából kiderült, hogy a férfi huzamosabb ideje zaklatta élettársát, és esetenként bántalmazta is. Bár tagadta, hogy ő a tettes, a bizonyítékok ellene szólnak.  A bíróság szerint

a cselekmény feltételezett indítéka azt mutatta, hogy a terhelt nem képes elfogadni a számára nem megfelelő  élethelyzeteket.

Az elrendelt előzetes letartóztatást a bíró azzal indokolta, hogy a bűncselekmény, amivel a férfit gyanúsítják, kiemelkedő tárgyi súlyú, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. És bár bejelentett lakóhelyén él, és munkahelye is van, a fentiek miatt indokoltnak tartották, hogy rács mögé kerüljön.  A végzés szerint ráadásul  tartani kell attól, hogy kényszerintézkedés hiányában a hatóságok számára elérhetetlenné válna.

A bíróság vizsgálta az enyhébb kényszerintézkedés elrendelésének lehetőségét is, azonban erre nem látott lehetőséget, mivel egyrészt a gyanúsított pontos egzisztenciális körülményei nem ismertek, fővárosi kötődése nincs, és jogkövető szándék sem feltételezhető részéről, másrészt a rendőrségen öngyilkossággal fenyegetőzött, majd kísérletet is tett rá.

A bíróság a zárójelentés adatai miatt döntött úgy, hogy hogy a fogva tartást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. A végzés nem jogerős.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik