Belföld

Vadászlámpával esett az ismerőseinek

Ügyész, ügyészi talár (ügyész, ügyészség, talár, ügyészi talár, )
Ügyész, ügyészi talár (ügyész, ügyészség, talár, ügyészi talár, )

A Bajai Járási Ügyészség súlyos testi sértés és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 65 éves érsekhalmi férfi ellen, aki tavaly decemberben Érsekhalmán egy vadászlámpával olyan súlyosan bántalmazta az egyik ismerősét és annak fiát, hogy az idősebb sértett arccsontja is eltört.

A férfi egy gyümölcsös közelében találkozott egyik ismerősével és annak fiával. Előbbivel szóváltásba keveredett, aminek során egy vadászlámpával nagy erővel arcon ütötte az ismerőst. Fia ezt látva megpróbálta ellökni az apját megütő férfit, de a vádlott őt is megütötte a lámpával a jobb szeme alatt.

Az idősebb sértettnek az ütés miatt a bal arcüreg csontja eltört és az arcbőrén repesztett sérülést is szenvedett. A törés egy hónap alatt gyógyult meg. Fia 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bántalmazás miatt azonban a fiatalabb sértett szemgolyója is megsérülhetett volna, ami 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülés. Ennek elmaradása a véletlenen múlott.

Az ügyészség végrehajtandó börtönt kért a büntetett előéletű férfira, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyész indítványozta a bántalmazáshoz eszközként használt vadászlámpa elkobzását is. A vádlott bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik