Belföld

Baseballütőkkel vertek félholtra egy férfit Miskolcon

baseballütő (baseball ütő, )
baseballütő (baseball ütő, )

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a négy gyanúsítottnak, akik a rendelkezésre álló adatok szerint baseball ütőkkel életveszélyesen megverték ismerősüket Miskolcon.

A gyanúsítottak és a megvert férfi is Miskolcon él. Vasárnap kora délután a 33 éves sértett Miskolcon az Ötödik utca egyik lakásában szórakozott, amikor bement az I. r. gyanúsított férfi és kihívta verekedni. Amikor kimentek az utcára, akkor az I. r. gyanúsított és annak édesanyja, édesapja és nővére is nekiesett. A gyanúsítottak „megdöglesz” és egyéb életveszélyes fenyegetések közepette ütötték az áldozatot, a férfiak baseball ütővel, a nők puszta kézzel. Az egyik ütés a férfi tarkóját érte, minek következtében eszméletét veszítve a földre rogyott.  A gyanúsítottakkal szemben emberölés kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

A bűncselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak megszöknének vagy elrejtőznének, de alappal lehet tartani attól is, hogy a sértettet megfélemlítenék, vallomását befolyásolnák, ezért elrendelte a letartóztatásukat.

A bíróság döntését az I. r. gyanúsított tudomásul vette, a további gyanúsítottak fellebbeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik