Belföld

Kósa Lajos kezdeményezi Demeter Márta nemzetbiztonsági felülvizsgálatát

Demeter Mártának, az LMP országgyűlési képviselőjének, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága alelnökének nemzetbiztonsági felülvizsgálatát kezdeményezi a testület fideszes elnöke.

Kósa Lajos vasárnapi debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta, szerdán levélben kéri Kövér László házelnöktől a felülvizsgálat megindítását.

Hozzátette: a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökeként biztosítania kell a testület törvényes működését, ezért kötelessége ezt a lépést megtenni, miután Demeter Márta harminc évig nem nyilvános katonai adatokat tett közzé..

Ezen a héten a szombaton az LMP társelnökének választott Demeter egy téves információn alapuló parlamenti írásbeli kérdéssel hozta magát nagyon kellemetlen helyzetbe.  Demeter értesülései szerint Orbán Viktor lányát egy honvédségi repülőgép szállította haza Ciprusról, erről tett fel írásbeli kérdést. A Honvédelmi Minisztérium írásbeli válaszban ezt az információt megcáfolta. A Kormányzati Tájékoztatási Központ még korábban azt írta, hogy álhírről van szó, a Miniszterelnöki Kabinetiroda pedig arról tájékoztatott, hogy egy Orbán L. nevű parancsnokot látogatott meg Cipruson felesége és kislánya, Demeter őket keverte össze a miniszterelnök családtagjaival.

Hivatalosan is megcáfolták Demeter Márta repülőgépes sztoriját
A miniszterelnök lánya nem utazott haza Ciprusról honvédségi repülőgépen.

Demeter Márta 2017 elején lépett ki előbb az MSZP parlamenti frakciójából, majd a pártból is.

Demeter: Örömmel

Az LMP társelnöke közleményben reagált Kósa Lajos bejelentésére. Demeter Márta az írja, nagy örömmel áll elébe az újabb, 5 év alatt immár harmadik, nemzetbiztonsági átvilágításának. Hozzáteszi,

ha már Kósa Lajos, a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke amúgy is Kövér László házelnökhöz fordul, elvárom, hogy kezdeményezze Orbán Viktor miniszterelnök nemzetbiztonsági átvilágítását, melyet folyamatosan elkerült az elmúlt 28 évben.

Kósa Lajost arra is kéri, hogy a Honvédelmi és rendészeti bizottság vegye napirendre a következő ülésen a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat beszámolóját arról, hogy

mit keresett Zaid Naffa, a nemzetbiztonsági ellenőrzésen kétszer megbukott jordán tiszteletbeli konzul a Magyar Honvédség honvédtisztjeinek avatásán.

(MTI)

Kiemelt kép: Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik