Belföld

Mészáros egyesíti erőit: 400 milliárdos nagyvállalattal léphet a nemzetközi piacra

Csütörtök délelőtt felfüggesztették az Opus Global Nyrt. és a Konzum Nyrt. kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén. Néhány órával később a társaságok közleményéből tudtuk meg, miért.

Az Opus Global Nyrt. és a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósága a társaságok fúziójának előkészítéséről döntött – derült ki a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) közzétett határozatokból. Az Opus és a Konzum igazgatósága által csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentumok értelmében közös ütemterv készül a fúzió menetrendjéről, amelyet a társaságok december 3-ra tervezett rendkívüli közgyűlése hagyhat jóvá.

A részvényesek háromnegyedének támogatásával alakuló óriásvállalat a tőzsde negyedik legnagyobb társaságává válhat: előzetes becslések szerint a vállalat kapitalizációja mai árfolyamon számolva elérheti 350-400 milliárd forintot, miközben IFRS szerinti konszolidált saját tőkéje meghaladja a 320 milliárd, 2019 évre tervezett EBITDA-ja pedig a 30 milliárd forintot. Ezzel a magyar tőzsde 4. legnagyobb vállalata jöhet létre, amely nemzetközi piacra is léphet.

A társaságok egyesülésének tervezett zárása 2019. március 31.

Fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik