Belföld

Két tojásért akarta megölni a 80 éves szomszédját egy 16 éves rápolti fiú

tojássárgája (Array)
tojássárgája (Array)

Rablás minősített esetével vádolja a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség azt a 16 éves rápolti fiút, aki egy idős nőt megöléssel fenyegetve két tojást akart megszerezni.

A fiatalkorú fiú nyáron a rokona uborkaföldjén dolgozott és közben több pohár szilvapálinkát is elfogyasztott. A munka végeztével bemászott a szomszédban lakó 80 éves néni udvarára, akitől tojást kért azzal, hogy ha nem ad neki, akkor megöli. A nő felszólította a vádlottat, hogy hagyja el az udvart, aki a kerítésen keresztül távozott is, de néhány perc múlva visszatért. Ekkor már egy 80 cm hosszúságú lécet tartott a kezében, és ismét felszólította az asszonyt, hogy adjon neki tojást.

Az idős néni ekkor sem teljesítette a vádlott követelését, sőt közölte, hogy hívni fogja a rendőrséget. A fiú erre felhagyott cselekményével, és elhagyta a helyszínt.

Az ügyész három év javítóintézeti nevelést indítványozott arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne. Ha a bíróság elfogadja a beismerést, arra sincs szükség, hogy a sértettet megidézzék a tárgyalásra.

Az ügyben a Mátészalkai Járásbíróság fog ítéletet hozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik